'מטע של חופש' נולד ב-1985 כמטע של עצי זית, על ידי יוסף (ז״ל) ואיבי, סבא וסבתא של עידו.

 

השניים, עירוניים מראשון לציון, החליטו על שינוי בחייהם במסגרת פרויקט ייהוד הגליל שהחל ב-1980. הם עברו  לישוב 'הררית' לשנת ניסיון ובמקביל המשיכו לנהל את עסק האופטיקה בראשון לציון. במסגרת הפרויקט, ניתנו לדיירי הגליל החדשים גם שטחים לפרנסה ולחקלאות. ללא כל רקע חקלאי, סבא יוסף למד וחקר, השקיע ובחן, והבין שהשטח מתאים לנטיעת מטע זיתים. הוא החל לצבור ניסיון ומורשת העבודה שלו, התבססות על גידול אורגני בלבד, ממשיכה עד היום. 

נטיעת המטע הייתה מתוך כוונה לייצר שמן זית איכותי, מזיתים מזן צורי (סורי)- זן נחשב המופק ממנו שמן עם ארומה מיוחדת. 

מאז נטיעתו – המטע הוא אורגני. כן, גם השמן הוא שמן של חופש. חופשי מריסוס האדמה והעצים בחומרים כימיים, תוך דישון בקומפוסט אורגני בלבד.

 

היה לנו חשוב לחבר גם את תהליך ייצור השמן לתפיסת העולם ולערכי המקום.  לכן, עם הקמת 'מטע של חופש', השקענו בלימוד ובפיתוח גידול בר-קיימא ואקולוגי, התורם גם לאיכות הגבוהה של השמן. 

במהלך השנה הטיפול במטע הוא בשיטת המסורתית עתיקת היומין, כלומר בעבודת ידיים של ממש. ללא כל מיכון מתקדם. החל משלב המסיק, בו "חולבים" את הזיתים מהענפים, דרך הורדת "חזירים", פיזור רסק עצים סביב העצים, לשמירת לחות ומים ועד יצירת קומפוסט אורגני מרסק העצים. כך אנו שומרים על מחזוריות וניצול כל האמצעים הטבעיים. 

מסיק הזיתים השנתי הוא אירוע בפני עצמו- מפגש המתקיים מספר ימים אליו נרתמים בני משפחה, חברים ומתנדבים רבים. 

 

כחודש אחרי עצירת השמן, הוא עובר סינון ונשמר במיכל נירוסטה אטום לאור ולחמצן, כדי לשמור על רמת חומציות לאורך זמן ולטעם משובח. 

כל בקבוק 'שמן של חופש' , הוא ביטוי לסיפור המקום שלנו, לרוח שלו, לעשייה המשותפת ולאופטימיות. 

 כל ההכנסות ממכירת השמן שלנו- הן תרומה לעמותה המנהלת את המקום.

העמותה הוקמה לזיכרו של עידו ושמה לה למטרה לקיים במטע פעילות חינוכית

עם בני נוער וצעירים. 

להזמנת ׳שמן של חופש׳ לחצו או חייגו 

פח 2 ליטר 130 ש״ח

בקבוק 750 מ״ל 50 ש״ח

 
  • YouTube
  • Facebook
w.png

מטע של חופש